Spar penger på å bygge treningsrom med naboene

Dersom du bor i en blokk eller bygård, er sjansen stor for at bygget har en felles kjeller som er lite i bruk. Hva med å benytte denne plassen til et felles treningsrom? Slik kan du både spare penger på treningsmedlemskap og gå rett fra hjemmekontoret til trening.

Koronapandemien endrer vanene våre

Siden koronapandemien brøt ut, har vi brukt mye mer tid i hjemmene våre. I følge en studie gjort av Tryg forsikring i november 2020, trives nordmenn svært godt med å jobbe hjemmefra. Faktisk ønsker halvparten av oss mer bruk av hjemmekontor også etter pandemien. Siden vi ønsker å være mer hjemme fremover, ville det vel vært ypperlig å slippe å dra til treningssenteret? Tenk å ha et skikkelig treningsrom i kjelleren, og å kunne dusje hjemme rett etterpå? Ved å spleise med naboene kan dere skaffe et treningsrom med proft utstyr!

Slik går du frem for å bygge et felles gymrom

Skriv et forslag med fokus på at alle kan spare penger på å spleise på treningsutstyr , og send mailen styret i borettslaget. Et rom med ordentlig treningsutstyr trenger ikke bli svindyrt. Her er noen forslag til hva dere kan kjøpe inn.

  • Løsvekter som kettlebells og vektskiver. For det første er slikt utstyr ganske rimelig, for det andre går det ikke i stykker. Skaff vekter av ulik tyngde, slik som enkle håndmanualer og store vektskiver. Invester også gjerne i en vektbenk, for å få mer variasjon av type øvelser som kan gjøres med vektene.
  • Maskiner til kondisjonstrening. Skaff en trimsykkel og en tredemølle , så er dere i hovedsak dekket på kondisjonsfronten. Slike maskiner koster litt, men her kommer fordelen ved å spleise med naboen inn. Kondisjonsapparatene kommer sikkert til å være svært populære, så det er en fordel om dere kan skaffe flere. Få også på plass en ordning for hvor lenge man kan være på tredemøllen om gangen, eller lag et system i Google Calendar hvor dere kan booke utstyret.
  • Wallball, treningstrikk og corebags. Når flere skal trene samtidig, lønner det seg å ha mer utstyr enn noen få maskiner. Fordelen med wallballs, treningsstrikk og corebags er at det er godt treningsutstyr, som tar lite plass. Sørg for å ha noen yogamatter tilgjengelige, så flere har mulighet til å trene, selv om kondisjonsmaskinene er opptatt.

Send oss en rad

Shabby chic på Pinterest

Follow Me on Pinterest