Kle deg shabby chic?

Er du en som liker å følge moten og kunne tenkt deg å kle deg litt shabby chic? Her får du noen tips til hvordan du kan oppnå en sånn stil. 

Shabby chic er egentlig en betegnelse på en interiørstil som har fokus på at møbler og annet interiør skal se slitt og gammelt ut. Gjerne fransk romantikk, engelsk bonderomantikk, småblomstrete mønster og i naturlige stoffer. Så hvordan kan du følge dette opp i klesveien?

Kjendiser og shabby chic

To som lenge har vært kjent for shabby chic eller hobo stil som det også kalles, er tvillingene Mary Kate og Ashley Olsen. Olsen-tvillingene er best kjent fra tv-serien Fullt hus som gikk på TvNorge i mange, mange år. Etter dette ble det ganske stille med unntak av noen småroller her og der. De endte opp med å studere, bo i New York og engasjerte seg i moteverden. Det tok ikke lange tiden før de begge ble regnet som stil-ikon med sin gjennomførte shabby chic stil.

Så hvordan få shabby chic stil? Shabby chic sko

Så hvordan kan du få denne populære stilen? For å begynne fra toppen, så er det langt hår som gjelder, gjerne med bølger, fletter eller annen romantisk pynt. Stråhatter eller andre hatter i lyse farger er også stilig til. Når det kommer til sminke så handler det om å ha en veldig naturlig look med fokus på enten munn eller øyne. Det vil si litt sterk sminke på øyne så holder det med lip-gloss på leppene.

Når du skal velge tekstiler er det naturlige stoffer som gjelder. Lin, bomull og gjerne lette, flagrende stoffer. Plagg med småblomstrete mønster og romantisk stil er helt perfekt å blande med for eksempel strikkejakker og tights. Gjerne ha lag på lag med klær, så lenge de passer sammen. Gjerne også store plagg som man svømmer litt i. Spesielt kjoler, gensere eller jakker er dette veldig bra. Og fargene? Uten tvil er det hvit, brunt og jordfarger som teller. Dette kan gjerne blandes med pastellfarger og andre lyse farger som passer sammen.

Det viktige er at klærne skal se gamle og gjerne litt slitte ut. Så vintage klær er helt innafor her. Det er også kult om man tar vintage klær og redesigner dem så man setter sitt eget preg på dem. Det samme gjelder skoene som du skal bruke. Gjerne Doc Martins eller noen andre litt høyere sko som ser slitte ut. Sko som går til ankelen, kanskje dansesko, eller sko med litt fransk stil på, er også perfekt. Du kan også velge enkle sandaler eller turnsko som har en romantisk stil. Er de slitt så er det ingenting som er bedre. Og husk også her, naturlige lyse farger. Svarte pumps utgår med høye kneløft.

Tilbehør? 

Åhhja, ikke glem tilbehøret når du skal kle deg shabby chic. Ha gjerne en fin skinnveske som er godt slitt. Enten har du arvet den sånn, eller så har du kjøpt en ny som har blitt herdet, eller som du har herdet selv.

Send oss en rad

Shabby chic på Pinterest

Follow Me on Pinterest