Spar penger – kjøp riktige dekk på nett

Alle som har kjøpt nye vinter- eller sommerdekk vet at det kan være en kostbar affære. Om man går til en lokal forhandler kan det være utfordrende å vite om man får en god pris på dekkene man kjøper, da det er vanskelig å sammenligne ulike modeller og priser. Ved å kjøpe dekk på nett er det lettere å finne de beste dekkene til den beste prisen.

Sammenlign modeller og priser

Det finnes hundrevis av dekkmodeller fra ulike produsenter, og hvilke dekk man bør velge avhenger av kjøremønster, preferanser og andre faktorer, som for eksempel bosted. Ved hjelp av internett er det i dag langt enklere å sammenligne de ulike modellene basert på tester fra forbrukermagasiner, brukeranmeldelser eller andre kilder.

Velg riktig dekktype til din bil

Hvilke dekk du bør velge, enten det er sommerdekk eller vinterdekk kommer an på hva slags bil du har og hvordan du kjører. De fleste biler har anbefalte dimensjoner fra fabrikanten som forteller hvilken størrelse man bør velge. I enkelte tilfeller er det mulig at man bør avvike fra det, men da må dette søkes om hos Biltilsynet.

Dekkene man kjører med har også mye å si for hvor mye drivstoff bilen bruker. Vinterdekk er laget for å ha bedre grep og derfor er rullemotstanden noe høyere enn på sommerdekk. Det finnes likevel dekk som gir god drivstofføkonomi uten å ofre for mye sikkerhet.

Viktigheten av gode vinterdekk

Når man skal kjøpe vinterdekk er det sikkerheten som bør være høyeste prioritet, ikke prisen. Heldigvis kan man få både i pose og sekk når man kjøper bildekk på nett! Man kan få de beste og tryggeste dekkene til den beste prisen. Man trenger ikke være usikker på om man har kjøpt trygge dekk eller ikke, når man benytter seg av alle ressursene som finnes online.

Lagre dekkene riktig for lengst mulig holdbarhet

Dekk er laget av gummi, et naturstoff som er utrolig slitesterkt og holdbart, men som alle andre materialer vil degraderes over tid og med bruk. Når man først har investert i nye dekk er det viktig at man lagrer de på riktig måte slik at de holder seg i god stand lengst mulig, og at man kan stole på at de er trygge når de igjen skal settes på bilen neste sesong.

Tre generelle råd for å lagre dekkene riktig:

  • Ikke stable dekk og felger oppå hverandre
  • Dekk skal ikke lagres utendørs
  • Om du ikke har plass til å lagre dekkene riktig hjemme, bruk gjerne et dekkhotell

Få hjelp til å bytte dekk

Når man kjøper dekk på nett kommer de som oftest uten felger, og man bruker gjerne felger man har fra før. For å sette nye dekk på felgene trenger man spesialverktøy og kompetanse som det ikke er vanlig å ha hjemme. Derfor samarbeider mange av nettbutikkene som selger dekk med lokale bilverksteder og servicesentere slik at du vet hvor du kan henvende deg for å få hjelpen du trenger når de nye dekkene skal monteres. Dersom du mangler felger til de nye vinterdekkene kan dette som oftest også kjøpes fra de samme nettbutikkene!

Send oss en rad

Shabby chic på Pinterest

Follow Me on Pinterest