Hva låner kvinner penger til i Norge?

Forskning viser at det ikke er en myte at kvinner er glade i å shoppe, mens menn er langt mer ambivalente til denne typen aktivitet. Mennene mistrives, og kvinnene elsker det, av årsaker som kan spores tilbake til vår evolusjon som art. I steinalderen var det menn som jaktet det store byttet, mens kvinnene samlet alt mulig forskjellig som kunne være til nytte og næring.

shoppingKvinner er altså gode til shopping, men det er ikke alltid at pengene strekker til, og da må man kanskje låne litt for å kjøpe det man har lyst på. Hva er det så kvinner i Norge tar opp lån for å kjøpe seg?

Kvinners unike handlemønster

Mange undersøkelser viser at kvinner har et eget mønster når de skal handle. I motsetning til menn liker de for eksempel å sette seg ned og hygge seg med en kaffe eller et måltid, gjerne med venninner, innimellom shoppingen. Mens menn styrter raskt ut og inn av kjøpesenteret, tar kvinnen seg god tid og nyter prosessen.

Kvinner har også noen favoritter når det gjelder varer. Klær er selvfølgelig svært populært, og ikke minst sko. Unikt for kvinner er at de ofte også bruker mye penger på flotte vesker, smykker og annet tilbehør. Dette koster ofte en del penger, samtidig som trendene endrer seg ganske ofte. For vesker, for eksempel, er det ikke så greit å ha den samme i mer enn noen måneder. Den stadige utskiftingen kan gi behov for et lite mikrolån slik at man kan kjøpe det man har lyst på, for eksempel litt før feriepengene kommer.

Bedre betalere enn menn

Det er et kjent faktum at kvinner ofte har litt lavere lønn enn menn. Undersøkelser viser samtidig at kvinner er bedre betalere enn menn. Derfor er det ingenting som tyder på at kvinners forbruk og lånevaner er noe mer uansvarlig enn mennenes, snarere tvertimot. Man kan nesten si at enda flere kvinner kanskje kunne unne seg å ta opp et lite lån når hun skal ut og shoppe. Dermed kan man spre utgiften til et fantastisk smykke eller en lekker kjole utover i tid.

Send oss en rad

Shabby chic på Pinterest

Follow Me on Pinterest