Spar penger med enkel refinansiering av gjeld

Sliter du med mange dyre smålån, avbetalingsordninger eller annen kredittkortgjeld? Synes du det er problematisk å holde oversikten over renteutgifter, høye månedlige avdrag og gebyrer?

Hvis så, kan det være lurt å vurdere en refinansiering av gjelden din. Dette vil nemlig gi deg muligheten til å samle alle smålånene du har i ett enkelt lån og dermed unngå et betydelig månedlig rentebeløp.

Samtidig kvitter du deg med andre månedlige påløpende kostnader. Ved å gjøre små, men viktige justeringer som dette for din privatøkonomi, vil du på kort tid få en romsligere privatøkonomi og en bedre oversikt over hva du skylder – altså mer frihet og mer økonomisk trygghet i hverdagen din.

Hvilke fordeler vil refinansiering av gjelden din gi deg?

Hvis du sliter med kredittkortgjeld eller gjeld fra smålån kan du ved refiansiering kutte betraktelig ned på dine månedlige utgifter ved å samle lånene i ett eneste lån.

Du har kun en kreditor å forholde deg til

Det er lett å miste oversikten når du må forholde deg til mange kreditorer. Hvis du ikke klarer å overholde forpliktelsene som lånebestemmelsene tilsier, er det lett å komme bakpå med innbetalingene av lånet. Dette kan føre til at du får en betalingsanmerkning.

Dette kan skape problemer for deg senere når du eventuelt skal søke om et større lån eller vil åpne et abonnement i en aller annen form. Den største fordelen med å refinansiere smålån og kredittkortgjeld er at du da kun har en kreditor å forholde deg til. Dermed vil du ha en bedre økonomisk oversikt og samtidig vil du spare en betydelig del penger hver måned ettersom du kutter ned på løpende renter.

Spar penger ved å samle smålån inn i ett enkelt lån

Hvis du velger å samle alle dine eventuelle smålån og kredittkortgjeld i ett eneste lån, sparer du altså mye penger. Det du sparer av penger kan du bruke til å betale ned andre ting som billån eller bolig på en raskere måte. Opp til deg, selvsagt. Poenget her er å unngå unødvendige utgifter.

Få mer kontroll på privatøkonomien din med lavere renteutgifter

Hvis det er lenge siden du har tatt opp lånet ditt, kan dette også bety at renten er mye høyere enn den strengt tatt trenger å være. Av den grunn alene er refinansiering av gammel gjeld en god ide. Du vil komme bedre ut av det rentemessig hvis du samler alle smålånene dine i ett eneste lån.

Dermed har du også kun en eneste månedlig regning å forholde deg til. Dette gir deg selvsagt en bedre oversikt over privatøkonomien din.

Unngå unødvendige gebyrer og avdrag

Når du tar opp et lån, betyr det at du også må påregne en del forskjellige gebyrer slik som etableringsbegyr for selve lånet, termingebyr og årsgebyr, osv. Hvis du sitter på mange slike smålån betyr dette en betydelig månedlig unødvendig utgift som du kan kutte ved å refinansiere gjelden din ved å samle alle lånene i ett eneste lån.

Det er enkelt å glemme hvor mye penger du faktisk kan spare ved å gjøre små justeringer i din privatøkonomi ved å refinansiere alle smålån eller kredittkortgjeld du måtte ha. Refinansiering er absolutt noe du bør vurdere hvis du har smålån og kredittkortgjeld!

Send oss en rad

Shabby chic på Pinterest

Follow Me on Pinterest